Directeur Yvonne van der Brugge

Je komt je ons vaak tegen zonder dat je het doorhebt. Dat heb ik zelf ook ervaren voordat ik hier kwam werken. Ik gebruikte bijvoorbeeld DigiD om belastingaangifte te doen en om een omgevingsvergunning aan te vragen voor mijn huis, zonder dat ik wist dat DigiD van Logius was. Het was een mooie kennismaking met Logius: we werken voor de hele overheid en daarmee voor de hele samenleving!

Onder de motorkap van de digitale overheid zorgen we ervoor dat mensen en organisaties diverse soorten informatie kunnen uitwisselen. Denk aan ondernemers die inloggen met eHerkenning om online zaken te regelen, of de corporatiewereld die nu SBR (Standard Business Reporting) gaat gebruiken om gegevens te rapporteren. Dat vraagt van ons vakkundigheid, weten wat er speelt in ons werkveld en bij onze stakeholders en blijven zorgen voor oplossingen die werken voor heel Nederland.

Vakkundigheid betekent voor mij je verdiepen in je vak, op de hoogte zijn van de situatie en belangen van anderen en jezelf blijven ontwikkelen. Dit geldt uiteraard ook voor Logius. Vanuit de uitvoering hebben we veel kennis in huis die we graag benutten om te adviseren. Dat doen we steeds meer integraal en met de samenhang van de GDI (Generieke Digitale Infrastructuur) in ons achterhoofd.

Met deze vakkundigheid willen we van toegevoegde waarde zijn voor de hele samenleving. Van open standaarden voor een eerlijke markt, tot het op maat bedienen van overheidsinstanties, burgers en ondernemers; lees er meer over in deze Koppelvlak-editie!

Hartelijke groet,

Yvonne van der Brugge