Directeur Yvonne van der Brugge

“Hoe zorgen we ervoor dat mensen en organisaties gemakkelijker digitaal met de overheid kunnen communiceren? De Agenda Digitale Overheid ‘NL DIGIbeter’ geeft antwoord op deze vraag én op de brede vraag hoe het kabinet de kansen van digitalisering in Nederland beter wil gaan benutten. Staatssecretaris Knops lanceerde de agenda afgelopen zomer. Hij deed daarbij meteen de uitnodiging aan een grote groep publieke en private partners om er gezamenlijk mee aan de slag te gaan.

Logius doet daar natuurlijk graag aan mee! Vanuit onze positie als uitvoeringsorganisatie voor de digitale overheid werken we dagelijks aan veilige en gebruiksvriendelijk toepassingen die alle overheidsorganisaties kunnen gebruiken.

In deze editie van Koppelvlak staat NL DIGIbeter centraal. Voor degenen die de digitale agenda nog niet zo goed kennen, beginnen we met een kort inhoudelijk artikel waarin de highlights staan. In andere artikelen van Koppelvlak laten we zien hoe we bij  DigiD en MijnOverheid werken aan digitale toepassingen die echt het verschil kunnen maken voor mensen en organisaties. Daarnaast houden we ons dagelijks bezig met cyberveiligheid, een essentieel onderdeel van ons werk dat hoog op de agenda staat. In deze editie is te lezen hoe we phishing aanpakken.

De realisatie van NL DIGIbeteris net gestart, daarom vertellen we ook in de komende Koppelvlakedities regelmatig wat we doen en nog belangrijker: wat mensen en organisaties daarvan gaan merken.”

Yvonne van der Brugge