Voor Logius en de digitale overheid was 2017 een jaar vol hoogtepunten.

Kijk maar eens mee.

Afgelopen jaar hebben 7 grote overheids organisaties afgesproken over te stappen op eHerkenning. Dit maakt eHerkenning hét inlogmiddel voor ondernemers.

Bij MijnOverheid nam het aantal gebruikers verder toe en ging de verhuisservice live, waarmee burgers hun verhuizing volledig digitaal kunnen doorgeven. Als klap op de vuurpijl werd MijnOverheid wederom verkozen tot de populairste overheidswebsite van Nederland.

Ook DigiD zag grote successen. Afgelopen jaar werd ruim 280 miljoen keer succesvol ingelogd bij meer dan 600 organisaties. De DigiD app is inmiddels al meer dan 1,5 miljoen keer gedownload en sinds november is het mogelijk om met deze app een identiteitsbewijs te controleren. Zo krijgen organisaties nóg meer zekerheid over wie er inlogt met DigiD.

Standard Business Reporting nam de prijs voor European Best Practice in ontvangst. Het thema dit jaar was “Innovatieve oplossingen voor complexe uitdagingen”. Niet voor niets wordt SBR in 2018 de standaard binnen de woningcorporatiesector.

Afgelopen jaar zijn de eerste organisaties aangesloten op het nieuwe Digimelding Webservice en bij Digipoort nam het aantal verstuurde berichten toe met 25 procent.

Logius zelf informeerde in 2017 meer dan 500 organisaties over de eIDAS-verordening die volgend jaar ingaat. Maar bovenal hielpen we publieke organisaties met het nog beter inrichten van hun digitale dienstverlening.

We zijn natuurlijk enorm trots op de successen van afgelopen jaar. Bent u benieuwd naar nog meer mijlpalen? Bekijk dan het Logius Jaarverslag 2017.